Skip to content

Ana Karadarevic

Freelance journalist

Als ik een lijstje zou hebben van ‘dingen die ik nooit dacht te zullen zien’, dan zou het volgende hoog scoren:

De Grote Euthanasiequiz!

In een flits zag ik een BNN-logo en Valerio Zeno die van een brede showtrap afloopt, gekleed in een hysterisch paars pak.

Maar nee; de Grote Euthanasiequiz is van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde en bevat serieuze vragen, allemaal over euthanasie, uiteraard.

Uiteraard kon ik niet anders dan deelnemen aan de quiz. De antwoorden op verrassend veel vragen wist ik. Echt waar! Ik was best trots op mezelf en dacht: zie je wel, al die wiskundeformules en aardlagen die ik op de middelbare school heb geleerd, waren niet echt nuttig. Daarom is er geen spoor meer van te vinden in mijn geheugen. Want ik kan wél onthouden dat in 1991 Huib Drion een maatschappelijke discussie ontketende, door te pleiten voor het beschikbaar stellen van een middel waarmee ouderen op een humane wijze een eind kunnen maken aan hun leven.

Oh en de antwoorden op vragen die ik niet wist, heb ik gegoogled. Maar dat waren er maar een paar. Echt.

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Post to LinkedIn