Skip to content

Ana Karadarevic

Freelance journalist

Men zegt dat als een onderneming de eerste 3 jaar overleeft, de kans groot is dat het daarna goed blijft gaan. Ik ben inmiddels 4 jaar zzp’er. Ik hoorde pas ruimschoots na de magische grens van drie jaar dat die grens er is en bovendien wilde ik niet te vroeg juichen. Wat als mijn eenmanszaak snel ophield te bestaan omdat er bijvoorbeeld een ontzettend leuke baan voorbij kwam? Nou, da’s niet gebeurd. Ik heb niet gesolliciteerd op de weinige banen die het afgelopen jaar voorbij kwamen. De voordelen van het zzp’erschap wogen zwaarder.

Wat ik wel heb gedaan, is me bezinnen op wat ik het komende jaar wil doen. Meer reportages schrijven is het belangrijkste. Ik ga graag op pad. Sfeer proeven, met mensen praten, informatie zoeken. En uiteindelijk boetseer ik daar een verhaal van. Ik heb een lijst met ideeën die ik ga proberen te slijten de komende tijd.

Daarnaast verdiep ik me momenteel in voeding. Ik heb zijdelings over het onderwerp geschreven in verhalen over land- en tuinbouw en ben gaan beseffen dat ik het een interessant onderwerp vind. Eens kijken of het lukt om goede verhalen te bedenken over voeding – biologisch, gezond en als levensstijl.

Zo, dan. Ik ben een beetje met de billen bloot gegaan zodat ik me wel móet inspannen om de mooie verhalen te maken die ik graag wil maken. Intussen blijf ik graag voor mijn vaste opdrachtgevers schrijven, zolang zij mij blijven inschakelen.

Op naar de volgende 4 jaar!

Post to Twitter Post to Facebook Post to Google Buzz Post to LinkedIn