Over mij

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam, als kind van twee gastarbeiders. Mijn ouders verruilden heel lang geleden een land dat niet meer bestaat, Joegoslavië, voor Nederland. Omdat mijn moeder nog niet meteen Nederlands sprak, communiceerden we thuis in het Servokroatisch. Op de kleuterschool leerde ik pas Nederlands, dankzij een ontzettend geduldige juf, die mijn liefde voor lezen inzette en me boeken van Jip en Janneke gaf. Lezen kon ik al, dat had ik mezelf geleerd toen ik 3 jaar was.

Schrijven leerde ik pas later, en vervolgens was er geen houden meer aan. Ik schreef verhaaltjes, opstellen en hield vanaf mijn 9e een dagboek bij. Het was dan ook geen verrassing voor mijn omgeving dat ik me aanmeldde voor de School voor Journalistiek in Utrecht, waar ik prompt ingeloot werd. Tijdens mijn studie werkte ik al als freelance verslaggever voor het Rotterdams Dagblad.

Na het behalen van mijn diploma Journalistiek ging ik Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam studeren. Ik hengelde mijn propedeuse binnen en volgde ontzettend interessante vakken en colleges, met socioloog Godfried Engbersen als één van de uitschieters. De sociologie bood me inzicht in de redenen achter maatschappelijke ongelijkheid en maakte me er des te meer van bewust dat het niet voor de hand lag dat ik, als kind van ouders met een lage sociaaleconomische status, zou belanden op de universiteit. Uiteindelijk maakte ik de opleiding niet af. Een baan als redacteur bij het vakblad over de voedingstuinbouw Groenten & Fruit bleek niet te combineren met een studie.

Na Groenten & Fruit werkte ik voor de Staatscourant, en dáárna belandde ik bij Dagblad De Pers. Daar kon ik eindelijk doen wat ik al enkele jaren het liefst wilde: namelijk schrijven over de gezondheidszorg. Dat ben ik sindsdien blijven doen, na de krant als zzp’er voor diverse media en organisaties, vervolgens weer in vaste dienst bij Springer media.

In 2020 begon ik aan een nieuw vak: ik werd communicatieadviseur van het programma VIPP5, van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Sinds augustus 2022 ben ik communicatieadviseur bij Ieder(in), specifiek voor het programma Zorg en ondersteuning.

Naast mijn werk ben ik duovoorzitter van het federatiebestuur van GroenLinks Amsterdam.

In het verleden was ik journalistlid van de Raad voor de Journalistiek en bestuurslid van de sectie freelance van de Auteursbond.

Op mijn LinkedIn-profiel kun je meer lezen over mijn werkervaring. Op Mastodon (en een beetje nog op Twitter) klets ik wat over de zorg, de journalistiek, het nieuws en andere onderwerpen die me interesseren.