Schrijver

Mijn oorspronkelijke metier is schrijven. Dat heb ik in mijn loopbaan gedaan voor uiteenlopende media en organisaties. Ik beheers veel genres: van het achtergrondverhaal tot het interview. Het allerliefst schrijf ik reportages. Ik verdiep me in een onderwerp, ga ter plekke kijken wat er gebeurt, hoe het er uitziet, snuif de sfeer op, leg mijn oor te luister bij mensen en maak daar vervolgens een verhaal van. Ik schrijf reportages waarin echt iets gebeurt, en waarin het sprankelt.

Ik schrijf over de zorgsector. Mijn belangstelling gaat met name uit naar beleid, bekostiging van de zorg, financiën van zorginstellingen en ontwikkelingen zoals digitalisering, waardegedreven zorg, samen beslissen en in het algemeen alle inspanningen die de sector zich getroost om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Het openbaar bestuur is een wereld waar ik ook graag over schrijf. Mijn inhoudsdifferentiatie op de School voor Journalistiek was openbaar bestuur, bovendien heb ik gewerkt voor de Staatscourant, opvolger SC en tegenwoordig schrijf ik voor VNG magazine.

Behalve als schrijvend journalist heb ik ook ervaring als eindredacteur en coördinator. Deze rollen heb ik vervuld bij de Springer-uitgaven Skipr en Zorgvisie. Ik kan goed het overzicht bewaren over werkzaamheden van mezelf en anderen, tegelijkertijd vind ik het erg leuk om na en mee te denken over verhaalideeën en invalshoeken. Ik ben dol op brainstorms. Ik ben kritisch en veeleisend, maar ik ben er vooral op uit om mensen te enthousiasmeren en te stimuleren om hun beste werk af te leveren.

Bij Skipr was ik bovendien coördinator van de blogs. Ik redigeerde teksten, sleep en schaafde er zo nodig aan en vormde ze om tot leesbare opiniërende verhalen. Je kunt me inschakelen om je teksten te verbeteren, zodat jouw boodschap helder naar voren komt. Ook heb ik ervaring als ghostwriter.